Pompierii călărășeni au prezentat evaluarea activității desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Barbu Știrbei” al județului Călărași în primul trimestru al acestui an.
În ceea ce privește răspunsul în situații de urgență, în trimestrul I al acestui an, la nivelul județului Călărași au fost înregistrate 1.747 de urgenţe, în medie 19 pe zi.
În funcţie de tipurile situaţiilor de urgenţă, echipajele de salvatori au intervenit la: 88 de incendii, inclusiv cele de vegetație uscată, cauzate în principal de flacără; 1.532 de solicitări de asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare, cu o medie de 17 cazuri pe zi; 492 de acţiuni pentru protecţia comunităţilor; 68 de acțiuni de asistenţă a persoanelor;
41 alte situaţii de urgenţă.
În urma misiunilor derulate, au fost salvate 13 persoane, iar, din păcate, una a fost declarată decedată.
În aceeași perioadă, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Călărași au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din diverse domenii de activitate.
Astfel, personalul specializat a desfăşurat 116 controale la nivel județean, în urma cărora au fost aplicate 46 de amenzi şi 595 de avertismente, în cuantum de aproape 220 de mii de lei. Pe timpul acțiunilor de verificare au fost constatate 652 de deficiențe, dintre care 11 au fost soluționate operativ de către inspectorii ISU.
Totodată, la nivelul inspectoratului au fost înregistrate 107 solicitări de emitere a avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu și protecție civilă, dintre care au fost emise: 12 avize de securitate la incendiu; zece autorizații de securitate la incendiu; o autorizație de protecție civilă.
De asemenea, reprezentanţii ISU Călăraşi din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor au desfăşurat un număr de 15 activităţi pentru rezilienţa comunităţii.