Inspecția Muncii a anunţat că astăzi, 20 decembrie, a înființat Registrul electronic de evidență a zilierilor pentru a ușura transmiterea datelor privind evidența zilierilor. Pentru aceasta, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) pune la dispoziție o aplicație de smartphone pe care angajatorii să o folosească, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional.

Cei care vor folosi această aplicație au obligația să completeze Registrul electronic de evidență conform metodologiei, înregistrând în acesta toți zilierii care exercită activități cu caracter ocazional; acest lucru trebuie făcut zilnic, înainte de începerea activității de către persoane care vor presta munca respectivă.

Informații pentru utilizarea aplicației „Inspecția Muncii” vor putea fi obținute prin intermediul internetului, la adresa www.inspectiamunciir.ro.

„‘Inspecţia Muncii’ este o aplicație modernă, ușor de utilizat, care vine în sprijinul angajatorilor și va reprezenta singura modalitate legală de înregistrare a activităților prestate de zilieri, fiind atât în avantajul angajatorului, cât și al lucrătorului, ambii beneficiind, astfel, de protecția legii. Totodată, țin să mulțumesc public echipei de lucru care, prin mult efort și tenacitate, a făcut posibilă realizarea acestei prime aplicații mobile din administrația publică centrală”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.