În perioada 24 – 28 aprilie 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: construcţii, administraţie publică, panificaţie, comerţ, transporturi, activităţi recreative şi distractive şi supraveghere piaţă. În urma controalelor, inspectorii instituţiei călărăşene au aplicat angajatorilor amenzi de 15.300 de lei.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al ITM Călăraşi, inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 39 de agenţi economici. Trei angajatori au fost sancţionaţi, din care unul pentru muncă fără forme legale. Au fost aplicate amenzi în valoare de 10.300 de lei şi au fost dispuse 48 de măsuri cu termene precise de rezolvare.
Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Călăraşi din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 24 de controale, în urma cărora 23 de angajatori au fost sancţionaţi. Au fost aplicate două amenzi în valoare de 5.000 de lei şi 55 de avertismente. Pentru remedierea deficienţelor au fost dispuse 57 de măsuri cu termene precise de rezolvare.