Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din judeţul Călăraşi a efectuat, în perioada 20 – 24 martie 2017, controale în mai multe domenii de activitate precum: agricultură, comerţ, confecţii, fabricarea ambalajelor uşoare din metal, confecţii metalice, fabricarea sulfatului de aluminiu, fabricarea componentelor pentru imprimante şi transporturi.
În urma controalelor, angajatorii călărăşeni au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 15.100 de lei.
Potrivit unui comunicat de presă al ITM Călăraşi, inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat un număr de 34 de angajatori, dintre aceştia patru fiind sancţionaţi. Unul dintre agenţii economici a fost sancţionat pentru muncă fără norme legale. În urma verificărilor s-au aplicat amenzi în valoare de 11.100 de lei şi au fost dispuse 62 de măsuri cu termene precise de rezolvare.
În ceea ce priveşte domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii de muncă ai acestui compartiment au efectuat 21 de controale, 18 angajatori fiind sancţionaţi. De asemenea, au fost aplicate 37 de avertismente şi o amendă în valoare de 4.000 de lei. Pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 38 de măsuri cu termene precise de rezolvare.