În perioada 21 – 25 ianuarie 2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în mai multe domenii de activitate, printre care se numără şi următoarele: agricultură, comerţ, confecţii metalice, lucrări reparaţii electrice, servicii funerare, coafură şi activităţi de înfrumuseţare, fabricarea pâinii, întreţinerea şi repararea autovehiculelor. Potrivit unui comunicat de presă al ITM Călăraşi, în urma controalelor, 16 angajatori au fost sancţionaţi şi s-a aplicat o amendă în valoare de 60.000 de lei.

 

Inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 23 de angajatori. Doi agenţi economici au fost sancţionaţi, din care unul pentru muncă nedeclarată cu amendă în valoare de 60.000 de lei. Au fost dispuse 12  măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 15 controale. 14 angajatori au fost sancţionaţi. De asemenea, au fost aplicate 32 de avertismente şi 32 de măsuri cu termene precise de rezolvare, pentru remedierea deficienţelor.