La finele săptămânii trecute, în cadrul evenimentului “Ziua Porţilor Deschise”, organizat la solicitarea instituţiilor de învăţământ preșcolar care şi-au manifestat dorința de a purta un dialog cu jandarmii, în cadrul săptămânii “Şcoala altfel”.

Manifestarea a început cu întâmpinarea celor mici care au fost conduși către atelierele organizate pentru prezentarea materialelor şi mijloacelor de intervenţie din dotarea forțelor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Călăraşi. De asemenea, copiii au fost însoțiți de jandarmi către parcul auto, unde s-au bucurat de prezentarea autovehiculelor folosite în misiuni și de vizitarea spațiilor de lucru și pregătire din cadrul IJJ Călărași.

Activitățile s-au încheiat cu prezentarea unor exerciții demonstrative pregătite de luptătorii subunităţii de intervenție incluzând procedee de autoapărare şi dresaj canin.

La eveniment au participat 289 de elevi şi 12 cadre didactice din cadrul instituțiilor de învățământ care și-au manifestat dorința de a-i vizita pe jandarmii călărşeni. Totodată, le-au fost distribuite şcolarilor și materiale promoţionale, de informare.

Prin organizarea şi desfăşurarea acestor activităţi, jandarmii urmăresc, în primul rând, îmbunătățirea relațiilor cu societatea civilă, informarea copiilor cu privire la rolul pe care Jandarmeria îl îndeplineşte în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în principal prevenirea și reducerea violenţei şcolare, pregătirea anti-victimală şi anti-infracţională și dezvoltarea încrederii pentru promovarea dialogului cu reprezentanții viitorului nostru, pentru identificărea și rezolvarea problemelor cu care se confruntă prin găsirea unor soluţii ce țin cont de problemele lor.