Luni, 1 iulie a.c., în jurul orei 21:00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, însoţit de poliţişti şi poliţişti locali, s-a deplasat pe strada Pescăruș, din municipiul Călăraşi, în urma unei sesizări cu privire la deranjarea liniştii publice de către participanţii la o nuntă. Având în vedere că sesizarea s-a confirmat, jandarmii l-au sancționat contravenţional pe organizatorul petrecerii, cu  amendă în cuantum de 1.000 de lei.

În perioada mai – iunie, jandarmii au aplicat zece amenzi în cuantum total de 9.200 de lei, pentru fapte similare, săvârşite în municipiul Călărași.

Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași reaminteşte cetăţenilor că pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea serviciului unic de urgenţă 112, în cazul în care au asistat ori au fost victimele unor fapte antisociale.

Organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.500 de lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.