Oana CĂLIN

observatorcl@gmail.com

La finele săptămânii trecute, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași – Detașamentului 3 Jandarmi Oltenița au participat la o acţiune de plantare copaci, inițiată de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Acest demers bazat pe voluntariat s-a desfăşurat în scopul realizării unei perdele forestiere pentru protecția Autostrăzii Soarelui. Astfel, jandarmii au fost prezenţi în zona localității Dor Mărunt, pentru a-şi aduce contribuţia la concretizarea acestei iniţiative.

Acţiunea face parte dintr-o amplă campanie de plantare puieţi și totodată un exercițiu de educație forestieră, prin care s-a promovat împădurirea suprafeţelor de teren şi protejarea mediului înconjurător.

Oamenii legii, alături de organizatori şi ceilalţi voluntari, au plantat sute de puieţi, fiind conştienţi că protejarea şi conservarea mediului înconjurător este primordială pentru o dezvoltare armonioasă a societății.

Jandarmii călărășeni au mai participat şi în trecut la astfel de acţiuni voluntare şi vor fi prezenţi ori de câte ori vor fi demarate activităţi de acest gen.