Județul Călărași primește 11,5 milioane de lei pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistență socială și de protecție a copiilor

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a alocat, în data de 10 decembrie 2021, peste 400 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, unităților administrativ-teritoriale.

Fondurile au fost solicitate de Consiliile Județene pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistență socială și de protecție a copiilor, respectiv de autoritățile locale pentru acoperirea unor datorii legate de serviciile de termoficare și a unor cheltuieli ale proiectelor comunităților locale, anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării a subliniat că fiecare Consiliu Județean va primi, în mod egal, suma de 6,5 milioane de lei, iar fiecare reședință de județ va primi cinci milioane de lei, astfel că județul Călărași a primit aceleași sume.

Potrivit actului normativ adoptat, 105 UAT-uri primesc, până la sfârșitul anului, 476.500.000 de lei. Fondurile alocate prin Hotărârea Guvernului sunt necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri europene, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale.