Judeţul Călăraşi se află până astăzi, la ora 21:00, sub atenţionare meteorologică Cod Galben pentru instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.
Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 de litri pe metru pătrat și izolat 40… 50 de litri pe metru pătrat.

 

Dispecerat deschis non stop la Ecoaqua

 

În urma precipitaţiilor abundente înregistrate în ultima perioadă, pe raza municipiului Călăraşi, Ecoaqua S.A. Călăraşi are în teren mobilizate două echipe de intervenţie, pentru zonele de locuinţe afectate. De asemenea, toate staţiile de pompare care preiau apa pluvială sunt funcţionale. În anumite zone cum ar fi cartierul Cărămidari, staţiile de pompare au fost construite şi dimensionate agregatele de pompare pentru debite de canalizare menajere şi cu greu fac faţă preluării şi a apelor pluviale.

„Dorim să aducem la cunoştinţa populaţiei de pe raza municipiului Călăraşi că luăm toate măsurile necesare extragerii apei pluviale de pe străzi şi din curţile locatarilor şi dacă întâmpină o problemă de inundare a străzii sau gospodăriei, din cauza ploilor, să apeleze Dispeceratul non stop Ecoaqua la numărul de telefon 0242/313.720 sau pe mail: dispecerat.ecoaqua@yahoo.com”, au declarat reprezentanţii societăţii Ecoaqua.

De asemenea, Primăria Municipiului Călăraşi a informat: Potrivit informațiilor furnizate de Stația meteo Călărași, au căzut, în medie, în municipiul nostru, precipitații de 32,2 litri pe metru pătrat, în o oră și jumătate. Au fost zone unde precipitațiile au fost și mai însemnate. Echipele de intervenție au fost pe teren de la primele sesizări primite la dispecerat sau pe pagina noastră de Facebook”.