În data de 14 martie 2020, au fost amplasate în fața Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călărași, a Spitalului Municipal Oltenița și a Spitalului Orăşenesc Lehliu Gară așa-numitele corturi de triaj. Acestea au un rol foarte important în situații precum cea cauzată în prezent de răspândirea virusului Covid-19.

Oamenii care prezintă simptome vor fi examinați din punct de vedere epidemiologic aici pentru a evita o posibilă transmitere a virusului către alți pacienți sau la medicii din spital. În acest cort oamenilor li se măsoară temperatura corporală și li se aplică un chestionar pe baza căruia se poate identifica mai ușor o posibilă contaminare. Dacă nu există riscul unei contaminări, persoanele vor fi redirecționate la secția UPU a spitalului.

Aceste corturi sunt încălzite și pot fi dotate cu paturi și alte elemente necesare pentru a găzdui și trata mai mulți pacienți simultan. În cazuri extreme, ele pot fi folosite și ca bază de operații.