Vineri, 6 decembrie 2019, s-a desfășurat în cadrul Centrului de Jurnalism al Liceului „Danubius” premierea ambasadorilor juniori și seniori care au participat la proiectul Liceul Danubius – Școală Ambasador a Parlamentului European. În anul școlar 2018 – 2019, coordonator al programului în Liceul „Danubius” a fost ambasadorul senior Valentina Stanciu, alături aflându-se 15 ambasadori juniori și patru ambasadori seniori (Loredana Mira, Mirela Ispir, Florina Cristea, Dumitrel Toma).

În cadrul acestei ceremonii, s-a predat și ștafeta coordonării, profesoara Mirela Ispir fiind noul coordonator al programului pentru anul școlar curent. Tradiția predării coordonării a fost instituită când profesoara Loredana Mira a preluat coordonarea programului de la profesorul Dumitrel Toma (în anul şcolar 2017 – 2018). Ulterior, profesoara Valentina Stanciu a preluat coordonarea programului, de la Loredana Mira, pentru anul şcolar 2018 – 2019. Pe durata celor trei ani, programul a beneficiat de o implicare semnificativă a tuturor ambasadorilor juniori și seniori, liceul poziționându-se constant în poziții de top în urma evaluărilor anuale.

Programul se desfășoară la inițiativa Biroului de Informare al Parlamentului European și cu sprijinul Asociației APDD – Agenda 21.

Condiţiile minime pe care şcoala trebuie să le îndeplinească în acest an şcolar pentru menţinerea titlului de Şcoală – Ambasador a Parlamentului European: menţinerea/actualizarea echipei de ambasadori (profesori şi elevi; recomandare: între trei şi cinci ambasadori seniori, dintre care un profesor coordonator al programului la nivelul şcolii; între 10 şi 15 ambasadori juniori); formarea echipei de ambasadori seniori si juniori. Ambasadorii seniori predau elevilor materialele didactice privind Uniunea Europeană şi se asigură că ambasadorii juniori sunt în măsură să împărtăşească cunoştintele despre instiţutiile europene şi despre Parlamentul European cu colegii lor, încurajându-i să devină cetăţeni europeni activi – se recomandă minimum o lecţie/modul (lecţiile pot fi realizate atât cu ambasadorii juniori şi/sau cu alte clase din şcoală); menţinerea punctului de informare despre UE, dedicat Europei şi instituţiilor europene (de exemplu, broşuri, un site de internet, activitate pe reţelele de socializare şi alte materiale de informare); organizarea şi implementarea a minimum trei activităţi dedicate programului (cel puţin două până la finalul lunii februarie 2019), ca de exemplu: dezbatere despre Uniunea Europeană şi ce beneficii există pentru tineri datorită UE/ce înseamnă să fi cetăţean al Uniunii Europene/importanţa participarii la vot; activitate dedicată PE: dezbatere pe modelul unei sesiuni a Parlamentului European pe o tema de interes european aleasă de şcoală/sau preluarea unei teme dezbătute în comisiile parlamentare – elevii se vor documenta pe tema respectivă, vor discuta şi vor urmări votul din PE pe tema studiată/sau simularea unei sesiuni de alegeri pentru Parlamentul European realizata la nivelul scolii, etc.; diseminarea de informaţii: ambasadorii juniori pot susţine sesiuni de informare despre UE şi PE la alte clase din şcoala lor sau în alte şcoli; organizarea şi implementarea a minimum două activităţi pentru a marca Ziua Europei; să posteze pe pagina de Facebook a programului EPAS, iniţiată de EPLO – https://www.facebook.com/EPASRO/: minimum trei postări pentru activităţi (maximum cinci fotografii postate/activitate); minimum o postare despre punctul de informare (maximum cinci fotografii postate/activitate); minimum două postări despre Ziua Europei (maximum cinci fotografii postate/activitate).

Programul EPAS poate fi promovat în social media, pe site-ul şcolii şi/sau pe pagina de Facebook a şcolii, în alte medii etc. În afara promovării activităţilor derulate, de exemplu ambasadorii juniori pot realiza filmulete video (de unul – două minute) – tematica filmuleţelor poate include experienţa lor în rolul de ambasadori juniori şi una sau mai multe activităţi pe care le-au realizat în calitate de ambasadori juniori. În filmuleţe pot apărea ambasadorii juniori, sau pot fi realizate colaje din poze sau filmări de la activităţile EPAS. Filmuleţele pot fi postate pe pagina de Facebook EPAS a programului. Postările trebuie să fie făcute în conformitate cu regulile de vizibilitate ale şcolii şi Legea protecţiei datelor cu caracter personal GDPR 2016/679: să realizeze şi să trimită către APDD – Agenda 21 cele două rapoarte aferente activităţilor derulate în şcoală în cadrul programului EPAS.

În plus faţă de activităţile enumerate, este la alegerea fiecărei şcoli să realizeze orice alte activităţi în cadrul programului EPAS.

Reprezentanţii Liceului „Danubius” doresc să facă mai multe precizări. Este încurajată derularea de lecţii în baza manualului EPAS. Pot fi invitaţi la evenimente EPAS din Şcoala „Deputaţii Români” în Parlamentul European.  Se pot desfăşura activitati atat cu şcoli care nu sunt în program, cât şi cu alte şcoli participante la programul EPAS, atât din ţară, cât şi din alte state membre ale Uniunii Europene.Website-ul www.dedataastavotez.eu a fost transformat în www.together.eu. Spaţiul încurajează cetăţenii UE să se întâlnească, dezbată şi să se implice pentru a ajuta la construirea Europei pe care ne-o dorim cu toţii.

Reprezentanţii liceului încurajează şcolile să se alăture comunităţii online. Pot fi realizate activități de diseminare de tipul participarea la târguri educaționale unde este prezentat programul EPAS, sau prezentarea EPAS în cadrul altor proiecte de tip Erasmus/Youth Exchange la care școala participă. Însă, astfel de activități realizate în cadrul altor proiecte cu tematică similară, dar trecute ca activități EPAS vor fi considerate activități de diseminare și nu activități de program. Acestea vor fi punctate la capitolul diseminare, dar nu vor fi punctate la activități de program obligatorii. Pentru menținerea titlului de Școală – Ambasador vor fi luate în considerare activitățile realizate strict în cadrul și pentru programul EPAS. Şcolile care doresc să realizeze din bugetul propriu diferite materiale de promovare a programului EPAS (de exemplu broşuri, pliante, afişe, roll-upuri, tricouri etc.) sunt obligate să ceară acordul EPLO (Biroului de Legătură al Parlamentului European) pe identitatea vizuală a materialului.