În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, la nivelul județului Călărași, în data de 15 iunie 2020, sunt: cinci persoane în carantină instituționalizată; 1.672 de persoane în autoizolare la domiciliu, aflate sub monitorizare;

133 persoane confirmate, dintre care 97 au fost declarate vindecate și cinci persoane au decedat.

În ultimele 24 de ore, 295 de persoane au terminat perioada de izolare de 14 zile.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul actual și au acționat pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli și pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

Instituţia Prefectului – Judeţul Călăraşi roagă cetăţenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de specialiști.

De asemenea, reprezentanţii Prefecturii Călăraşi le reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.