În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, astăzi, 16 iunie, la nivelul județului Călărași sunt monitorizate 1.313 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, iar cinci persoane se află în carantină instituționalizată.

Prefectura Călăraşi menționează că, în ultimele 24 de ore, 227 de persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile.

În prezent, la nivelul județului sunt 136 cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 97 au fost declarate vindecate și şase persoane au decedat.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul actual și au acționat pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli și pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

Instituţia Prefectului – Judeţul Călăraşi roagă cetăţenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de specialiști.

De asemenea, reprezentanţii Prefecturii Călăraşi le reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.