În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, la nivelul județului Călărași, în data de 24 iunie 2020, sunt: trei persoane în carantină instituționalizată; 1.404 persoane în autoizolare la domiciliu, aflate sub monitorizare; 149 de persoane confirmate, dintre care 105 au fost declarate vindecate și șapte persoane au decedat.

În ultimele 24 de ore, o persoană a ieșit din carantină și 80 de persoane au terminat perioada de izolare de 14 zile.Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul actual și au acționat pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli și pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Călărași roagă cetățenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de specialiști.

De asemenea, CJSU Călărași reamintește cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.