La nivelul județului Călărași, situația epidemiologică privind infecția cu coronavirus (COVID-19) la data de 23 iunie, este următoarea: trei persoane se află în carantină instituționalizată; o persoană a ieșit din caratină în ultimele 24 de ore; 1.320 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu; 177 de persoane ieșite din izolare în ultimele 24 de ore.

În județul Călărași au fost confirmate un număr de 149 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, dintre care: 105 de persoane s-au vindecat și șapte persoane au decedat.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul actual și au acționat pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli și pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei”  Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Călărași roagă cetățenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de specialiști.

De asemenea, CJSU Călărași reamintește cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.