În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, astăzi, 4 iunie, la nivelul județului Călărași sunt monitorizate 1.352 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, iar trei persoane se află în carantină instituționalizată.

Instituția Prefectului – Județul Călărași menționează că, în ultimele 24 de ore, 70 de persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile.

În prezent, la nivelul județului sunt 99 de cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 75 au fost declarate vindecate și trei persoane au decedat.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul actual și au acționat pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli și pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

Prefectura Călăraşi roagă cetăţenii să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă recomandate de specialiști.

De asemenea, Instituţia Prefectului le reaminteşte cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.