Astăzi, 19 martie, la ora 09:00, la nivelul municipiului Călărași, situația epidemiologică se prezintă astfel: nicio persoană diagnosticată cu Covid-19; 92 de persoane autoizolate/monitorizate la domiciliu; 37 de persoane se află în carantină.

De asemenea, până astăzi, 19 martie, ora 13:00, pe teritoriul județului Călărași, nu au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus. Medicii de familie, Direcția de Sănătate Publică, Poliția și Jandarmeria Călărași monitorizează în prezent 311 persoane aflate în izolare la domiciliu și supraveghere epidemiologică pasivă, pentru o perioadă de 14 zile, iar un număr de 128 de persoane au ieșit din perioada de autoizolare. La nivelul județului, sunt 37 de persoane în carantină. Instituţia Prefectului – Judeţul Călăraşi menționează că persoanele aflate în izolare sau în carantină nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu COVID-19 și au o stare de sănătate bună.

Numărul total de persoane cărora li s-au recoltat probe, de la începutul perioadei de supraveghere este 57, dintre care: 42 de probe cu rezultat negativ; 15 probe sunt în lucru.

În prezent, opt persoane se află internate la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Pentru aceste persoane se așteaptă rezultatele testelor de la Institutul Matei Balș din București.

În această etapă, Direcția de Sănătate Publică din Călărași deține materiale pentru recoltarea probelor de COVID-19, pentru un număr de 570 de probe.

Totodată, Prefectura Călăraşi a transmis următorul mesaj: „Vă rugăm să vă informaţi doar din surse oficiale, să respectaţi măsurile transmise de autorităţi şi să nu părăsiţi locuinţa decât dacă este neapărat necesar!”,

De asemenea, pentru a evita răspândirea coronavirusului, cetăţenii au obligația de a respecta reguli elementare de conduită socială și igienă.

De altfel, Ministerul Afacerilor Interne a transmis următoarele: „Vă rugăm insistent să nu ieşiţi din casă decât dacă este absolut necesar. Dacă trebuie să o faceţi, păstraţi o distanţă de cel puţin doi metri faţă de alte persoane. Protejaţi copiii! Evitaţi pe cât posibil locurile de joacă”.