În această perioadă a anului, dedicată copiilor și Zilei de 1 iunie, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași organizează proiectul „Pași spre viitor ” cu scopul de a-i antrena pe copiii și adolescenții călărășeni într-o serie de activități educative menite să contribuie la creșterea încrederii de a privi cu îndrăzneală spre viitor.
Astfel, în perioada 30 mai-1 iunie 2017, se vor desfășura mai multe evenimente, în Călăraşi.

Lansare de carte a jurnalistului Cristian Coman

În data de 30 mai, începând cu ora 13:00, în cadrul Sălii de Cinema 3D-2D, va avea loc o lansare de carte. Cu ocazia lansării volumului său de debut „Zeus nu moare niciodată ”, apărut la editura „Cununi de stele”, jurnalistul și scriitorul Cristian Coman se întoarce în orașul natal, să întâlnească liceeni, colegi, profesori, pentru a le împărtăși impresii despre „noua lume a societății mass-media”. „Autorul își asumă ideea de a dezvălui „jocurile de perspicacitate” ale jurnalistului dilematic, concentrat să caute adevărul, să refacă acel „puzzle” al evenimentelor amenințate să rămână cazuri cu autor necunoscut.”– din Prefață, semnată de prof. Stela Anghel.

Evenimentul “Porți deschise copilăriei” se desfăşoară pe 31 mai

Miercuri, 31 mai, la ora 11:00, se va desfăşura evenimentul “Porți deschise copilăriei”. Centrul Județean de Cultură și Consiliul Județean (CJ) Călărași îi așteptă pe copii să viziteze cele două instituții. Aceştia vor descoperi culisele sălii de spectacol, scena şi cum se montează un decor. Totodată, copiii vor putea vizita o parte din birourile CJ Călărași.

Adolescenţii sunt aşteptaţi la spectacolul “A.A.A.” și la întâlnirea cu regizoarea Chris Simion

De la ora 18:00, adolescenţii şi nu numai sunt aşteptaţi la Sala de Spectacole a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, la spectacolul “A.A.A.” și la întâlnirea cu regizoarea Chris Simion, cu care vor putea discuta despre cum să îndrăznești să crezi și să construiești pentru viitor (Chris Simion- inițiatoarea campaniei „Primul teatru construit împreună”).

De 1 iunie se va sărbători copilăria, în Parcul Central

Joi, 1 iunie, de Ziua Copilului, începând cu ora 10:30 se va sărbători copilăria în Parcul Central (Foişor). Centrul Județean de Cultură și Creație va antrena copiii din Călărași și Dragoș-Vodă, printr-o serie de activități interactive: clovni, personaje de poveste și eroi îndrăgiți vor atrage copiii în jocuri interactive, pictură pe față, modelare de baloane și ateliere de creație, în ritmuri de muzică, alături de copiii din grupul “Flores Campi” al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.
Partenerii principali sunt: Editura „Cununi de stele”; Colegiul Național “Barbu Știrbei” Călărași; Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu”. Participanţii sunt: Grupul de copii “Flores Campi”, Școala Gimnazială nr.1 Dragoș Vodă, Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Călărași, Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Călărași, L.M.T. Călărași şi Consiliul Județean al Elevilor. Acest proiect aparţine Centrului Cultural Județean Călărași și Consiliului Județean.