Pe 15 septembrie va avea loc o nouă Zi de Curățenie Națională “Let`s Do It, Romania!”, care va reuni, la nivel internațional 150 de țări sub umbrela World Cleanup Day. Românii din toate județele sunt invitați să raporteze zone cu deșeuri și să contribuie la harta deșeurilor, un instrument unic în România, pe baza căruia voluntarii vor ieși la curățenie.

Cei mai harnici voluntari pot câștiga premii în valoare totală de 17.250 de lei. Premiul cel mare este o excursie pentru două persoane în România oferită de Kaufland România. Premiul special este un ultrabook ASUS ZenBook UX430. Premiul II este un smartphone ASUS ZenFone 5 Lite. Premiul III este o bicicletă COBI personalizată, în funcţie de dorinţele câştigătorului. Menţiunile constau în 20 de pachete a câte 20 de doze Red Bull şi 80 de pachete a câte 10 produse Mondelez.

Cei care doresc să contribuie la harta deșeurilor, trebuie să descarce gratuit aplicația de mobil World Cleanup, disponibilă pentru IPhone și Android și să raporteze zone cu deșeuri până pe data de 19 august. Regulamentul competiției se găsește pe www.letsdoitromania.ro. Toate zonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 170 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.