Sunt deschise înscrierile pentru bursa FLEX 2021 – 2022. Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională și de Ministerul Educației și Cercetării invită liceeni cu cetățenie română să participe în programul FLEX 2021 – 2022.

Programul de schimb de experiență FLEX este finanțat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii și își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane și de a studia într-un liceu american pe parcursul anului academic 2021 – 2022. Participarea în Programul FLEX, aflat acum la al şaselea an de existență în România este gratuită. În anii de implementare, FLEX România a oferit bursa către zeci de liceeni români din mai multe județe ale țării, aceștia fiind plasați în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Iowa sau Florida. Programul se adresează în egală măsură și liceenilor cu dizabilități.

 

Ce este programul FLEX?

 

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 iar acum se află în cel de-al 28 lea an de existență. Programul presupune un an întreg de schimb de experiență pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite și țările din regiune, pentru ca liceenii să învețe mai multe despre SUA și să le prezinte americanilor țările lor de origine. În 2021 – 2022, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor învăța în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în Statele Unite ale Americii poate fi recunoscut și echivalat.

 

Criterii de eligibilitate

 

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative: au cetățenie română; sunt născuți între 15 iulie 2003 și 15 iulie 2006; sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a; studiază engleza în liceu; îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de trei luni în ultimii cinci ani.

Liceenii pot aplica online până la data de 15 octombrie 2020 https://ais.americancouncils.org/flex.

Informații complete despre program sunt disponibile la adresa de e-mail flexromania@americancouncils.org și pe site-ul  www.americancouncils.ro.