Liceenii de clasa a XI-a din municipiul Oltenița și orașul Lehliu Gară s-au întors cu premii de la Concursul Naţional de Comunicări Ştiinţifice – Geografie. Competiția s-a desfășurat în perioada 14 – 18 iulie a.c., în Brașov.

Potrivit inspectorului școlar la disciplina geografie, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Călărași, Mari- Elena Belciu, premiul III la secţiunea „geografie fizică a fost obținut de eleva Julia Grasu, clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional „Neagoe Basarab” Oltenița, cu lucrarea „Observații biogeografice asupra pădurilor din sudul Câmpiei Mostiștei”, premiul III la secţiunea geografie umană” a fost câștigat de Lavinia-Andreea Găina, elevă în clasa a IX-a, tot în cadrul Colegiului Naţional „Neagoe Basarab” Oltenița, cu lucrarea „Navetismul școlar în Municipul Oltenița. O analiză geografică. Profesorul coordonator al celor două eleve din Oltenița este Daniel Anghel.

Nicoleta-Cristina Stoian, elevă în clasa a XI-a în cadrul Liceului „Alexandru Odobescu” Lehliu-Gară, a obținut mențiune, la secţiunea „geografia mediului”, cu lucrarea „Dinamica suprafeței forestiere în arealul orașului Lehliu – Gară”, profesoara coordonatoare fiind Lidia Daniela Sterienescu.