Programul Bursele stART se află la cea de-a cincea ediție.  În cei patru ani de desfășurare, liceenii talentați la pictură, muzică şi desen din 20 de orașe au primit 200 de burse în valoare totală de 616.000 de lei. Astfel, tinerii artiști au putut să se concentreze mai mult asupra actului creației şi să dea curs oportunităţilor profesionale fără a mai fi preocupaţi de aspectele financiare.

Programul Bursele stART reprezintă un program de burse creat special pentru liceenii talentați prin intermediul căruia sunt oferite, timp de un an, sprijinul financiar și consilierea necesară pentru a-și duce talentul la următorul nivel și pentru a-și îndeplini visurile.

Bursele sunt dedicate liceenilor (din clasele a IX-a până la a XII-a, inclusiv) talentaţi la desen, pictură, muzică, vlogging, scriere creativă, fotografie, înscriși într-o instituție de învățământ din România și care pot face dovada nivelului de performanță și talent în domeniul ales, prin intermediul unui portofoliu.

Cu ajutorul burselor, tinerii talentaţi pot achiziţiona materiale, instrumente, echipamente şi orice altceva este necesar pregătirii lor ca viitori muzicieni, pictori, artişti plastici, vloggeri, fotografi sau scriitori/jurnaliști. Vor putea participa la concursuri naţionale, la expoziţii şi concerte sau vor putea urma cursuri de perfecţionare în domeniul ales.

Bursierii vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională şi personală, astfel încât traseul artistic să le fie mai clar şi să se simtă motivaţi să-şi urmeze visul. Mai presus de toate, ei vor da mai departe celor din jur bucuria şi emoţia pe care le simt atunci când fac ceea ce le place.

Înscrierile se fac până la data de 10 noiembrie 2019, ora 23:59. Durata bursei este 1 ianuarie – 31 decembrie 2020.

Pentru mai multe informaţii se poate accesa site-ul www.scoaladevalori.ro.