Consilierii locali ai municipiului Călăraşi au aprobat, în ultima şedinţă ordinară de anul trecut, demolarea construcțiilor existente C4 în suprafață de 44 de metri pătraţi și C5 în suprafață de 246 de metri pătraţi, din incinta Liceului Tehnologic Transporturi Auto Călărași, aparținând domeniului public al municipiului Călărași, în vederea amenajării unui teren de sport. Prezenta hotărâre va intra în vigoare după obținerea avizului de la Ministerul Educației Naționale privind aprobarea procedurii de elaborare a avizului conform pentru schimbarea destinaţiei bazei materiale a instituţiilor şi unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi condiţiile necesare acordării acestuia.

Liceul Tehnologic Transporturi Auto Călărași a solicitat prin acordul Municipiului Călărași pentru demolarea a două construcții, respectiv: C4  – cu funcțiune anexă, în suprafață de 44 de metri pătraţi, și C5 cu funcțiune anexă, în suprafață de 246 de metri pătraţi, demolarea fiind motivată de faptul că cele două construcții cu regim de înălțime parter se află într-o stare avansată de deteriorare și de dorința de a realiza acolo un teren de sport. Imobilul se află în proprietatea municipiului Călărași ca domeniu public aflat în administrarea Consiliului Local al Municipiului Călărași.

Pentru susţinerea acestui proiect, a fost prezentată Hotărârea nr. 1/21.06.2017 a Consiliului de Administrație al Liceului Tehnologic Transporturi Auto Călărași, întrunit în ședința din data de 8 mai 2017, privind acordul în vederea demolării construcțiilor C4 şi C5, respectiv a amenajării terenului de sport.