Vineri, 6 decembrie 2019, în cadrul Centrului de Jurnalism al Liceului „Danubius”, s-a desfășurat ceremonia de premiere a elevilor care au participat la proiectul Clubul Impact. Coordonatoarea clubului, profesoara Valentina Stanciu, a înmânat elevilor certificatele de premiere, punând în evidență componența echipei și activitățile clubului.

IMPACT (acronim de la Implicare, Motivare, Participare, Acţiune, Comunitate, Tineri) înseamnă o reţea de cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri.

IMPACT este un instrument puternic de schimbare socială – la întâlnirile săptămânale de la club, care durează, de regulă, două ore, tinerii învaţă să identifice problemele din comunitate, să găsească soluții pentru rezolvarea lor, să scrie şi să implementeze împreună proiecte strategice în folosul comunităţii, spun reprezentanții proiectului.

Aceste proiecte sunt principalul instrument de învăţare în IMPACT, pentru că îi ajută pe tineri să-și dezvolte abilităţi de viaţă completând astfel cunoştinţele dobândite în şcoală.