În urma ședinței de Consiliu local din data de 18 februarie 2020, a fost aprobată schimbarea denumirii Liceului Tehnologic „Sandu Aldea” în Liceul Agricol „Sandu Aldea”. Schimbarea denumirii va fi valabilă începând cu anul școlar 2020 – 2021.

În prezent liceul îi califică pe tineri în diverse profesii din domeniul agriculturii cum ar fi tehnician agricultură, tehnician horticultor, tehnician în agroturism, tehnician veterinar etc. Schimbarea a venit la cererea Consiliului de Administrație al liceului deoarece: „Denumirea de Agricol reflectă profilul sub care este cunoscut liceul în comunitate, în istoria acestuia denumirea de Agricol fiind cuprinsă în toate denumirile pe care le-a purtat liceul încă de la 1948: 1948 – înființarea Școlii Tehnice de Mecanici Agricoli Călărași, 1950 – transformarea în Școala Medie Tehnică Agricolă, 1955 – transformarea în Centrul Școlar Agricol nr. 1 Călărași, 1957 – transformarea în Centrul Școlar Agricol Călărași prin fuziunea Școlii Medii Tehnice Agricole și a Centrului Școlar Agricol nr. 1 Călărași, 1966 – schimbarea denumirii și transformarea în Liceul Agroindustrial Călărași, 1990 – schimbarea denumirii școlii în Grup Școlar Agricol Călărași, 2000 – școala primește denumirea de Colegiul Agricol ‘Sandu Aldea’ Călărași”, potrivit documentelor care însoțesc cererea.

În același document se menționează că liceul a fost selectat de Ministerul Educației Naționale și de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ca unul dintre cele 58 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol.