Ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 11 noiembrie 2019, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul „Rabla Plus”). În această etapă, au fost acceptate două dosare pentru două autovehicule electrice.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestui program sunt publicate pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, la secțiunea aferentă programului „Rabla Plus”.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa

producătorilor/dealerilor auto validaţi în programul „Rabla Plus”, lista acestora fiind disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Persoanele juridice ale căror dosare de finanțare au fost sau urmează să fie aprobate se pot înscrie la producătorii validați până pe 20 noiembrie în programul „Rabla” și până la data de 25 noiembrie 2019 în programul „Rabla Plus”, termene care trebuie respectate și în cazul în care se dorește cumularea primei de casare cu ecotichetul.

De asemenea, notele de înscriere în ambele programe sunt valabile până pe 25 noiembrie, dată până la care trebuie emise și facturile de achiziție a autovehiculelor noi.

Administrația Fondului pentru Mediu menționează că datele calendaristice indicate anterior sunt termene procedurale maxime, care nu pot fi depășite, dar care pot fi devansate la inițiativa producătorilor validați, sens în care sfătuim persoanele juridice să se adreseze din timp acestora,

astfel încât să poată beneficia de cele două programe.