Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, și președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, au efectuat ieri, 22 august, o vizită de lucru în satul Bogata, comuna Grădiştea, județul Călărași, prilejuită de începerea lucrărilor de execuție privind modernizarea SPA 388 Navele 2 și 3 din amenajarea de irigații Boianu – Sticleanu și Gălățui – Călărași. La eveniment au participat mai mulţi primari ai localităţilor călărăşene, fermieri, deputaţi, senatori, prefectul judeţului nostru, George Iacob, şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi, Vasile Iliuţă.

Liviu Dragnea a vorbit şi despre producţiile foarte bune înregistrate, anul acesta, la grâu şi rapiţă. “Avem producții istorice în 2017, în România. La grâu, secară și triticale s-a depășit o producție de 10 milioane ce tone, ceea ce nu s-a mai reușit până acum în România. La rapiță sunt 1,7 milioane de tone, cea mai mare producție din istoria acestei țări. De asemenea, la mazăre avem 300.000 de tone, iar producția la orz și orzoiacă este cea mai mare din ultimii 23 ani ani. Sigur că a fost o vreme foarte bună pentru agricultură, dar faptul că MADR a alocat subvențiile la timp până la finalului lunii martie și faptul că fermierii au putut beneficia de acești bani, și vorbim de bani serioși – 2,7 miliarde de euro – din care 2,2 miliarde de euro de la UE, bani care au intrat efectiv în România, s-a ajuns în situația în care în mai multe zone băncile îi căutau pe fermieri, pentru că fermierii nu au mai fost la bănci, nu au mai avut nevoie, pentru că au avut banii la timp”, a precizat Dragnea.

Prezent la faţa locului, preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă a declarat: Am onorat invitația ministrului Agriculturii, Petre Daea, fostul meu coleg din Comisia pe Agricultură, de a participa azi la vizita pe care a efectuat-o în județul nostru. Ne-am deplasat împreună în teren unde am luat parte la începerea lucrărilor de execuție privind modernizarea sistemelor de irigații din zonele Boianu-Sticleanu şi Gălățui-Călărași. Ca om al câmpului consider că acest moment este un pas important în dezvoltarea exploatațiilor agricole. Reabilitarea sistemelor de irigații reprezintă un pas mare spre o agricultură performantă”.