Ziua Comunei Vîlcelele şi Ziua Fermierului Călărăşean au fost două evenimente ce s-au îmbinat în mod armonios şi ce au adus multă bucurie în inimile participanţilor. Aflate la cea de-a XI-a ediţie, cele două manifestări au adunat şi în acest an mii de participanţi, care au venit să-şi vadă artiştii îndrăgiţi şi să se bucure din plin de aceste sărbători.

 

 Devenite deja o tradiţie, Ziua Comunei Vîlcelele şi Ziua Fermierului Călărăşean s-au bucurat de un real succes şi anul acesta. Astfel, primarul comunei Vîlcelele, echipa de consilieri locali, şi fermierii din zonă au organizat sâmbătă, 9 septembrie a.c., un eveniment deosebit, care a făcut deliciul tuturor participanţilor. Potrivit primarului Ionel Tatu, la aceste manifestări au fost peste 6.000 de persoane, atât locuitori din Vîlcelele, cât şi din comunele învecinate. Participanţii s-au bucurat de prezenţa mai multor invitaţi de seamă, şi anume: preşedintele PNL, Ludovic Orban, vicepreşedinte PNL,  Cristi Barbu, ambasadorul Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich, preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, prefectul judeţului, George Iacob, primarii a două comune din Republica Moldova, înfrăţite cu Vîlcelele, vicepreşedintele CJ, Marian Dinulescu, directorul general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Constantin Bîrcă, senatoarea PSD, Roxana Paţurcă, secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Ciprian Pandea, inspectorul şcolar general al ISJ Călăraşi,  prof. Elena Mihăilescu, secretarul judeţului, Emil Muşat, administratorul public al CJ Călăraşi, Bogdan Georgescu, Cristian Marin, consilier judeţean, dar şi primari din comunele învecinate. Tot în cadrul evenimentului au fost acordate diplome de cetăţeni de onoare profesoarei de istorie Teodora Dumitru, care a scris “Monografia comunei Vîlcelele”, omului de afaceri Nelu Balaciu, care a sprijinit comuna prin diferite sponsorizări, preşedintelui clubului de fotbal Dunărea Călăraşi, Florin Brişan, şi unui important investitor din comună, Ion Iliuţă.

 

Artişti de marcă au urcat pe scena evenimentului

 Cea de-a XI-a ediţie a Zilei Comunei Vîlcelele va rămâne cu siguranţă în memoria tuturor participanţilor pentru că au avut ocazia să-şi vadă artiştii îndrăgiţi, solişti de renume din ţara noastră. Astfel au încântat inimile tuturor, în special persoanelor trecute de 40 de ani, solişti consacraţi precum Maria Ciobanu, Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, Maria Dragomiroiu, Nicu Paleru, Constantin Enceanu, dar şi alţii. Mai mult decât atât, cei tineri au putu dansa pe melodiile lui Alin Oprea, Vali Vijelie, dar şi Minodorei, care au făcut un adevărat spectacol, plin de emoţie şi bucurie la Vîlcelele. Un moment emoţionant a fost şi tortul oferit de către primarul Ionel Tatu celebrei cântăreţe de muzică populară, Maria Ciobanu, care a împlinit la începutul lunii venerabila vârstă de 80 de ani. Atmosfera de sărbătoare a fost simţită atât de către cei mici, care au avut ocazia să profite de tarabele cu jucării şi parcurile de distracţii, dar şi de către adulţi, care s-au bucurat să mănânce preparate la grătar şi să bea bere, la preţuri avantajoase. Pentru ca evenimentul să pătrundă cât mai bine în inimile participanţilor, seara s-a încheiat cu un uimitor foc de artificii, care i-a bucurat în special pe cei mici.

 

“Stimaţi invitaţi, stimaţi locuitori ai comunei Vîlcelele, sunt încântat că am reuşit şi anul acesta să organizez împreună cu echipa de consilieri locali şi fermieri a XI-a ediţie a Zilei Comunei Vîlcelele şi Ziua Fermierului Călărăşean. Aceste două evenimente, care s-au bucurat în fiecare an de mult succes, au devenit deja o tradiţie pentru comuna noastră, o tradiţie preluată de la fostul primar Vasile Iliuţă, actualmente preşedintele CJ Călăraşi. Mă bucur că alături de mine a venit preşedintele PNL, Ludovic Orban. Îi mulţumesc pentru că din timpul scurt al dumnealui a reuşit să ajungă în comuna Vîlcelele. De asemenea, mulţumesc tuturor invitaţilor, fraţilor noştri de peste Prut, cu care ne-am înfrăţit, dar şi dumneavoastră, celor care participaţi cu mult drag la sărbătoarea comunei noastre şi vă bucuraţi de aceste momente frumoase. Vă doresc multă sănătate şi bunul Dumnezeu să vă ajute în tot ceea ce v-aţi propus să realizaţi, a declarat primarul comunei Vîlcelele, Ionel Tatu.

 

Am venit la invitaţia domnului primar Ionel Tatu, dar şi a fostului primar, care acum este preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, am venit să fiu alături de dumneavoastră, într-o zi frumoasă în care v-aţi adunat să vă bucuraţi de Ziua Comunei Vîlcelele. Să vă dea Dumnezeu sănătate, prosperitate, să dea Dumnezeu să vă meargă mai bine şi ca în comuna Vîlcelele să curgă lapte şi miere, a menţionat Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal.

 

Ca fiu al satului este o mare bucurie să vin într-o altă calitate pe care tot dumneavoastră mi-aţi dat-o. Pentru toate astea vă mulţumesc, pentru că aţi avut încredere că pot să fiu un primar bun, aţi avut încredere că pot să fiu un parlamentar bun şi iată că astăzi tot dumneavoastră, cu valoare şi forţa pe care le-aţi dăruit, aţi votat şi m-aţi pus preşedinte de Consiliu Judeţean. Toate acestea se datorează lucrurilor pe care le-am început împreună, echipei pe care am făcut-o la Vîlcelele şi reuşitelor comunei. Sunt convins că sunt şi multe lucruri pe care nu am reuşit să le realizăm, dar ele în continuare vor rămâne obiective de realizat în comuna Vîlcelele. Felicitări primarului Ionel Tatu, felicitări fostului primar Gabriel Oroianu, care a preluat ştafeta de la mine pentru că împreună au reuşit această performanţă să găsească soluţiile cele mai bune pentru ca localitatea Vîlcelele să nu intre într-o luptă care să nu mai aibă variante de o echipă viitoare. Astăzi reprezint judeţul Călăraşi şi cred că împreună putem să găsim cele mai bune soluţii. În comuna Vîlcelele au venit doi preşedinţi de stat, Traian Băsescu şi Klaus Iohanis. Au fost miniştri mulţi în comuna Vîlcelele, dar când vine un preşedinte de partid înseamnă că această comună este binecuvântată. De aici, din Vîlcelele, au plecat protopopi, inspectori generali de învăţământ, parlamentari pentru că dumneavoastră aţi dorit să aveţi reprezentanţi în Parlamentul României ca să facă bine locuitorilor din judeţul Călăraşi. Astăzi, comuna Vîlcelele demonstrează că poate să facă faţă la tot ceea ce se întâmplă mâine, iar noi, PNL, să fim cei care putem să câştigăm toate competiţiile viitoare. Domnule preşedinte, vă mulţumim pentru că astăzi certificaţi valoarea partidului la Călăraşi”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă.

 

Am venit de acasă acasă la Vîlcelele. Am venit aici pentru a doua oară, într-un centru spiritual şi cultural, unde ne inspiră atâtea lucruri frumoase. Am sesizat atâtea schimbări pozitive în această localitate că vreau doar să avem şi noi acea practică de succes a domnului primar Ionel Tatu, împreună cu echipa dumnealui. Trăiască Vîlcelele şi vă mulţumim din suflet pentru invitaţie, a afirmat Ludmila Ceaglic, primarul comunei Calfa, Anenii Noi, Republica Moldova.

 

 

Este pentru prima oară când particip în comuna Vîlcelele la Zilele Fermierului, dar cu siguranţă voi spune prezent de fiecare dată când mă veţi invita. Mă simt bine în rândul dumneavoastră şi vreau să vă spun că indiferent de apartenenţa politică, şi eu şi domnul primar avem ceva în comun: ne place culoarea roşie. Ca şi parlamentar pot să vă asigur de toată susţinerea mea pentru toate iniţiativele legislative ce primează păstrarea tradiţiilor, a obiceiurilor şi dezvoltarea judeţului. Voi dat tot ce pot pentru ca dumneavoastră să fiţi mândri că vă reprezint în Parlamentul României. Vreau să vă urez ‘La mulţi ani’, să aveţi multă sănătate şi putere de muncă”, a declarat senator PSD Roxana Paţurcă.

 

 

Doamnelor şi domnilor, daţi-mi voie să vă urez ‘La mulţi ani’ în primul rând, iar în al doilea rând să felicit autorităţile locale pentru continuarea acestei frumoase tradiţii, dar să felicit şi să mulţumesc mediului economic din Vîlcelele, fermierilor şi tututror celor care cresc mediul de afaceri în această comună. Administraţia locală şi fermierii din Vîlcelele au trimis această comună pe un loc în mica Românie performantă. Performanţa începe să fie un cuvânt de ordine la Vîlcelele. Sunteţi un exemplu pentru întregul judeţ”, a menţionat Emil Muşat, secretarul judeţului Călăraşi.

 

 

Mă bucur că sunt astăzi alături de dumneavoastră şi că pot să vă salut. Vreau să felicit administraţia locală, dar şi pe domnul primar Ionel Tatu, pentru continuarea acestei sărbători devenită tradiţie, începută de pe vremea fostului primar al comunei Vîlcelele, actualmente preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă. La mulţi ani, Vîlcelele!”, a spus consilierul judeţean Cristian Marin.