Pugilista Loredana Marin, legitimată la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călăraşi, a câştigat duminică medalia de aur şi titlul de campioană a Europei la Campionatul European de Box pentru tineret, competiţie desfăşurată în perioada 13 – 22 noiembrie 2020, în oraşul Budva din Muntenegru. Sportiva este pregătită de antrenorul secţiei de box a CSM Călăraşi, Constantin Bebeşelea. Loredana Marin a învins-o în finala categoriei 60 de kilograme pe rusoaica Vladlena Bezlapova. Pugilista călărăşeană, care s-a impus printr-o decizie împărţită, a învins-o în sferturi pe bulgăroaica Ana-Maria Dialova, iar în semifinale a câştigat în faţa Cristinei Chiper (Republica Moldova).

„După un parcurs în care şi-a depăşit categoric adversarele întâlnite, tânăra şi frumoasa noastră sportivă s-a calificat în finala concursului, unde urma să o întâlnească pe Vladlena Bezlapova, campioana Rusiei, ţara cu cel mai puternic box amator din lume. Loredana, care şi-a dorit enorm de mult câştigarea titlului european, fără să fie timorată de numele ţării din care provenea adversara sa, a atacat din prima secundă a meciului, dominându-şi copios valoroasa adversară din finala continentală, adversară care nu mai găsea colţul ringului să se ascundă de ploaia de lovituri ce s-a abătut, ca o furtună, asupra ei. În ultima repriză, meciul a fost oprit de arbitrul de ring, şi rusoaica a fost numărată, astfel victoria nemaiputând fi pusă la îndoială. Felicitări, Loredana, felicitări, Costică Bebeşelea! Suntem mândri de voi. Aţi făcut cinste ţării noastre, imnul României răsunând cu putere, încă o dată, într-un nou colţ de lume. Iată că se pot face lucruri minunate şi în România!”, a declarat directorul Clubului Sportiv Municipal Călăraşi, Dumitru Chirilă.

România a încheiat competiţia cu două medalii, Adrian Preda obţinând bronzul la categoria 56 de kilograme. România a aliniat 13 sportivi la CE de tineret de la Budva, opt la masculin şi cinci la feminin.