Gabriel Armanu, antrenorul principal al echipei de handbal AHC Dunărea Călărași, a anunțat că lotul pentru sezonul următor este definitivat și că ar dori să înființeze și o a doua echipă. Liga Zimbrilor ar trebui să înceapă pe 19 august, însă situația se poate schimba din cauza pandemiei de Covid-19.

Armanu a declarat că mai au totuși în plan doi – trei sportivi tineri și că echipa a doua a AHC Dunărea ar urma să fie compusă din sportivi foarte buni ai Clubului Sportiv Școlar Călărași și completată cu alți tineri de perspectivă.

„Există certitudini datorate coronavirsului, dar noi ne adaptăm revenirea fizică și readaptarea la efort a sportivilor respectând regulile impuse de autorități. Până acum suntem în grafic cu ceea ce ne-am propus să facem. Ne pregătim să începem în august, dacă așa va fi, vom vedea”, a declarat antrenorul.

Echipa ar urma să înceapă sezonul fără să joace vreun meci amical.

„E clar că nu putem juca amicalele pe care le programasem. Privim partea plină a paharului și ne bucurăm că avem posibilitatea să ne antrenăm, să ne pregătim, să lucrăm ceea ce ne-am propus. Conform normelor în vigoare, ne putem antrena în sală respectând regulile de distanțare. Un meci amical nu îți permite să respecți acea distanţă minimă, de siguranță. Cred că dacă nu vor apare ceva schimbări în legislație, nu jucăm amicale”, a spus Gabriel Armanu.

Tehnicianul Dunării spune că nu există accidentări în cadrul echipei și că planul de antrenamente și de pregătire nu a fost afectat. Jucătorii străini care au semnat deja cu echipa călărășeană nu pot însă pleca din țările lor din cauza măsurilor de luptă împotriva Covid-19 impuse de fiecare țară în parte. Acesta a spus despre noile transferuri că: „Cei şase sportivi transferați vor acoperi posturile unde am fost deficitari în sezonul trecut și vor îmbunătăți ceea ce aveam la un nivel corespunzător. Toţi şase la un moment dat al carierei au fost componenți ai loturilor naționale. Trei dintre ei sunt activi şi astăzi, participând la jocuri în cadrul echipelor naționale sau cupele europene la nivel de club. Cred că e suficientă prezentarea lor, de aici, în continuare, ei trebuie să se prezinte și să ne reprezinte pe terenul de handbal”.

Antrenorul AHC Dunărea spune că echipa are un lot echilibrat și se bucură că poate lucra cu sportivi care au avut rezultate remarcabile.

Echipa de handbal înainte de startul sezonului 2020-2021 este următoarea: staff tehnic: antrenor principal Gabriel Armanu, antrenor secund Eremia Pîrîianu și kinetoterapeutul Iuliu Florian Dima; portarii sunt Artsem Padasinau (Belarus), Vlad Dumitru Rusu (Moinești), Eugen Ștefan-Nicolae, Crăciunescu (Călinești) și Cristian Bălașa (Călărași); pe posturile centrale vor sta Mihai Sebastian Bujor (Tecuci) și Andrei Valeriu Drăgan (Covasna); pivoți vor fi Dragoș Dumitru Soare (Ploiești), Gabriel Florinel Dumitru (Galați), Bogdan Marian Păunescu (Călărași) și Daniel Panait (Călărași); pe posturile de extreme vor fi amplasați Gabriel Bujor (Tecuci), Ionuț Broască (Brăila), Florin Ovidiu Dospinescu (Piatra Neamț), Cătălin Sabin Costea (Baia Mare) și Alexandru Cristian Mihaie (Călărași); iar interi vor fi Oleksii Aleksey Ganchev (Ucraina), Alexios Karympov (Rusia, cetățenie greacă); Amin Yousefinezhad (Iran), Dragoș Hanțaru (Vaslui) și Victor Vartic (Chișinău).