Lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Barbu Ştirbei” Călăraşi participă zilele acestea la etapa naţională a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, organizată la Iaşi.

Mâine, 23 august, va începe la Iași faza națională a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă. La această etapă concurează 12 echipaje, reprezentante ale inspectoratelor pentru situații de urgență din următoarele județe: Iași, Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, București-Ilfov, Călărași, Ialomița, Neamț, Sibiu, Suceava și Tulcea. Amintim faptul că, anul trecut, lotul sportiv al ISU Iași a ocupat locul I la această competiţie.

Miercuri, 23 august, începând cu ora 09:00, va avea loc festivitatea de deschidere a concursurilor, ce va cuprinde: prezentarea raportului prim-adjunctului inspectorului general; ridicarea Drapelului de Stat în acordurile Imnului României şi defilarea corpului de arbitri și a loturilor participante. Tot miercuri, între orele 11:00 -14:00 se va desfășura proba “Scara de fereastră”.

Patru probe de concurs

Pompierii vor avea de susţinut patru probe de concurs: „Scara de fereastr㔄Pista cu obstacole pe 100 de metri”„Ştafeta 4×100 de metri” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”. La începutul acestei luni, pompierii călărăşeni au reuşit să se claseze pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, câştigând trei dintre cele patru probe, la faza zonală a competiţiei, derulată la Constanţa.

Pompierii călărăşeni, de şapte ori campioni naţionali

Pompierii militari din Călăraşi au avut pregătirea, ambiţia şi tăria de caracter de a câştiga de șapte ori până acum prestigiosul trofeu, lucru ce poate fi considerat oricând drept o carte de vizită a unei unităţi cu rezultate deosebite şi pregătire profesională de invidiat. În anul 2000, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” Călăraşi au urcat pentru prima oară pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în 2006, 2007, 2008, 2009, 2011 și 2015 au fost tot acolo, respirând aerul tare al învingătorilor. Lotul sportiv al pompierilor călărăşeni a obţinut, de asemenea, poziţii onorante şi în anii precedenţi, locul doi în anii 2012 şi 2013 şi locul trei în anul 2014. Anul trecut, pompierii călărăşeni ocupat locul II, la nivel naţional.