Lucrările la CL 8 “Extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie şi a sistemului de canalizare inclusiv staţii de pompare apă uzată, în Călăraşi”, au fost finalizate. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă de către directorul S.C. Ecoaqua S.A., Cezar Neagu.

“Suntem în situaţia în care putem să vă anunţăm că am finalizat lucrările. Luni, 27 iunie, am convocat comisia de recepţie. Va urma cel puţin un an, perioada de notificare a defectelor în care constructorul va fi obligat să îşi remedieze toate probleme care vor apărea în zona în care a lucrat, inclusiv aducerea drumului la forma iniţială. Eu sunt mulţumit de ce am realizat”, a declarat directorul Neagu.

Chiar dacă lucrările de construcţie au fost încheiate, călărăşenii mai trebuie să suporte disconfortul unor noi săpături necesare pentru branşarea consumatorilor de pe vechile reţele pe cele noi. De asemenea, se vor mai face lucrări pentru izolarea vechilor reţele, necesare pentru prevenirea furturilor din reţea.

“Lucrările de construcţie s-au finalizat. În momentul de faţă se fac gropi pentru a izola reţeaua veche şi pentru trecerea branşamentelor de pe reţeaua veche pe reţeaua nouă. Va fi o lucrare care va dura destul de mult, iar cetăţenii vor mai simţi efectele acestui lucru. Reţelele vechi vor trebui golite de apă şi sigilate. Trebuie să creăm un sistem prin care să le putem monitoriza pentru a ne feri de eventualele furturi. În momentul de faţă sunt executate lucrări în 18 puncte concomitent. Până pe 27 iunie, străzile trebuie să fie aduse la forma iniţială”, a mai spus Cezar Neagu.

În cadrul proiectului au fost executate lucrări de înlocuire şi extindere a reţelei de distribuţie apă de aproximativ 23 de kilometri şi de canalizare de aproximativ 24 de kilometri, au fost construite două staţii de pompare ape uzate menajere şi au fost reabilitate două staţii de pompare ape uzate existentă. De asemenea, au fost achiziţionate o autoutilitară combinată pentru curăţare canale, un autolaborator CCTV şi o autovidanjă apometre.

Conform informaţiilor furnizate de către directorul Neagu, pentru proiectul CL 8, beneficiarul a plătit penalităţi în valoare de aproximativ un milion de lei, până în momentul de faţă.

ecoaqua