În data de 13 septembrie 2020, prim-ministrul Ludovic Orban a fost prezent în județul Călărași pentru a vedea o parte din proiectele de investiții realizate aici. Acesta a fost în municipiile Călărași și Oltenița, dar și în satul Cunești, comuna Grădiștea.

Ludovic Orban a venit în Călărași în contextul campaniei electorale, însă a vizitat și proiectele de investiții realizate în ultima vreme. Acesta a început cu Poșta Veche: „Sunt în vizită în județul Călărași. Folosesc această deplasare pentru a vizita câteva obiective. Aici ne aflăm la clădirea Poștei, care de fapt a fost o clădire privată construită în 1883, a fost pusă la dispoziția Poștei după Primul Război Mondial. În perioada comunistă a fost abandonată, a crescut un copac în interiorul clădirii. Printr-un proiect inițiat de Primărie, finanțat prin Programul Operațional Regional, a fost readusă la forma inițială și va funcționa ca un centru cultural. Ne-am deplasat la Bazinul Olimpic, care a fost finanțat prin fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții, pentru a vedea cum a ieșit această lucrare”.

În comuna Grădiștea, sat Cunești, Ludovic Orban a vizitat o școală renovată și modernizată, unde a declarat că se află într-o comunicare permanentă cu inspectoratele școlare, cu direcțiile de sănătate publică și cu reprezentații autorităților locale.

Premierul a mai declarat că părinții își pot trimite copiii la școală cu toată încrederea: „Obiectivul nostru este să dezvoltăm infrastructura școlară, să asigurăm condiții cât mai bune de învățare pentru copiii noștri, ca, ulterior, aceștia să reuşească în viață, deschizându-și o afacere sau fiind cei mai buni într-o meserie. Vă asigur că vă puteți trimite copiii la școală cu toată încrederea. Domnul primar știe că am numărul lui de telefon și invers, evident. Oricând este un proiect important pentru comuna Grădiștea noi răspundem prezent și, în măsura în care există resurse și proiectele sunt bine făcute, vom încerca să sprijinim aceste proiecte pentru că obiectivul nostru este acela de a reduce în timp diferența între oraș și comună, de asigura servicii de calitate, de a crește nivelul de civilizație în fiecare comunitate locale astfel încât să existe oportunități pentru realizare pentru fiecare om”.

De asemenea, premierul a fost și în municipiul Oltenița, unde a vizitat proiectul portului turistic.