Pe 9 decembrie, Ziua Internațională Anticorupție a fost marcată de către Serviciul Județean Anticorupție Călăraşi, Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Municipiului Călărași prin premierea câștigătorilor concursului de filmulețe anticorupție destinat liceenilor. Concursul și-a propus să stimuleze implicarea elevilor din liceele municipiului Călărași, în dezvoltarea unor mesaje educative, cu ajutorul telefonului mobil. Participanții la concurs au fost astfel încurajați să ia atitudine împotriva corupției și să contribuie ei înșiși, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament activ și responsabil.

Nu mai puțin de trei elevi de la Liceul „Danubius” și doi de la Colegiul Național „Barbu Știrbei” au fost premiați cu această ocazie.

Denisa Duțu, Andrei Marcu și Dănuț Tudorache, îndrumați de profesoara Loredana Fulga, coordonatoarea Centrului de Jurnalism din Liceul „Danubius”, au primit pentru filmulețul lor materiale de promovare editate cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție, câte un acumulator cu încărcare solară, agende personalizate cu tema integrității, pixuri, dar și câte o bicicletă.

De asemenea, au fost premiați și Eva Zaharia și Valentin Bălan, coordonați de profesorul Cosmin Florescu, de la Colegiul Național „Barbu Știrbei”.