De mâine, călărăşenii sunt aşteptaţi la Târgul de Toamnă, ediţia 2018. De asemenea, până la data de 8 septembrie 2018, atât copiii, cât şi adulţii se pot bucura de parcul de distracţii, dar şi de terasele cu bere, mici, precum şi alte preparate specifice tradiţionalului târg.

 

Ca în fiecare an, călărășenii și nu numai sunt așteptați să participe la Târgul de Toamnă, în locația binecunoscută de pe Prelungirea Dobrogei din municipiul Călărași, în perioada 1 – 8 septembrie.

Târgul de Toamnă sau Bâlciul, aşa cum este cunoscut de călărăşeni, este organizat de Primăria Municipiului Călărași, prin Serviciul Public Piețe şi Oboare (SPPO). Pe o suprafață de 17.000 de metri pătrați, vor fi deschise 16 unități de alimentație publică – terase, şapte unități de alimentație publică – gogoșerii/kurtos, zece unități de alimentație publică – înghețată, sucuri, vată de zahăr, peste o sută de persoane juridice cu comerț mărfuri industriale (jucării, unelte, îmbrăcăminte, încălțăminte etc.) care vor opera în două zone – la intrare în târg pe Prelungirea Dobrogei și în interior pe aleile J și E, trei societăți mari în sectorul de parc de distracții (în zona centrală târgului) și cinci societăți cu alte tipuri de activități în parcul de distracții, cinci producători de legume și fructe din zona Argeșului în locația binecunoscută și alți cinci producători de legume și fructe din județul Călărași în zona adiacentă Șoselei de Rocadă.

SPPO estimează că în ultimii ani s-au înregistrat la fiecare ediție 50.000 de vizitatori și că încasările din acest an din taxe se vor ridica între 85.000 și 90.000 de lei.

Încă de la începutul lunii august, Serviciul Public Piețe şi Oboare a cerut sprijinul Instituția Prefectului și serviciilor deconcentrate (Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei”) în vederea asigurării ordinii și disciplinei pe perioada desfășurării Târgului de Toamnă, ediția 2018.

Devenit o tradiţie pentru călărăşeni, Bâlciul este aşteptat în fiecare an, în special de copii, care se bucură cel mai mult de parcul de distracţii. De asemenea, cei mari sunt încântaţi de terasele cu mici şi bere, precum şi cu alte preparate din carne. Totodată, vizitatorii mai sunt atraşi şi de diferite dulciuri tradiţionale, precum  vata de zahăr, gogoşi, kurtos şi îngheţată.