Vineri, 6 mai a.c., actorii Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti se înâlnesc la sala de spectacole „Barbu Ştirbei” a Centrului Cultural Judeţean (CCJ) Călăraşi pentru a pune în scenă piesa „De la Caragiale la Şalom Alehem”. Biletele au fost deja puse în vânzare de CCJ Călăraşi.

Iubitorii teatrului de calitate și ai comediei lui I.L. Caragiale sunt invitați să urmărească un spectacol inedit despre societatea secolului al XIX-lea, din distribuție făcând parte marea actriță Maia Morgenstern.

Privită prin ochii celor doi mari autori, viața poate fi o nesfârșită călătorie cu trenul, cu numeroase stații, cu felurite întâmplări comice și povești aduse de pasagerii care ne însoțesc o bucată mai mică sau mai mare din drum. Caragiale și Șalom Alehem, scriitori remarcabili ai literaturii române și idiș, au fost contemporani și au scris inspirându-se din viața zbuciumată a sfârșitului de secol XIX din Estul Europei. Cei doi autori au multe subiecte literare comune, iar prin „dialogul” simbolic propus mâine seară, vor fi puse în valoare asemănările și deosebirile culturale, oferindu-vă o perspectivă inedită către societatea secolului al XIX-lea. Tranziția între cele două lumi literare este realizată prin călătoria cu trenul, mijloc de transport care a revoluționat viața de zi cu zi din epocă, dar și temă literară centrală pentru ambii autori, prilej pentru socializare, cunoaștere, salvare, fugă și amuzament în același timp. Piesa de teatru „De la Caragiale la Şalom Alehem” va fi jucată vineri, 6 mai a.c., la ora 18:00, la sala de spectacole „Barbu Ştirbei” a Centrului Cultural Judeţean Călăraşi.

Din distribuţia spectacolului, în regia lui Andrei Munteanu, mai fac parte actorii: Cornel Ciupercescu, Rudi Rosenfeld, Mihai Ciucă, Viorica Bantaș, Natalia Ester, Veaceslav Grosu, Arabela Neazi, Neculai Predica, Nicolae Călugărița, Mihai Prejban şi Nicolae Botezatu.