Primăria Municipiului Călăraşi, în colaborare cu Asociaţia Mila 23, a organizat mai multe activităţi dedicate Zilei Dunării. Acestea au avut loc duminică, 1 iulie, în Parcul Central din municipiul Călăraşi şi pe apele braţului Borcea.

 

Expoziție de artă culinară cu preparate din pește

 

Activitățile au început la ora 07:00, în program regăsindu-se un concurs de pescuit, ce a fost organizat în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Călărași. Câştigătorii acestui concurs au primit din partea organizatorilor diplome, trofee şi echipamente de pescuit. Călărășenii care s-au înscris la concurs s-au aliniat la start încă de la primele ore ale dimineții, iar capturile nu s-au lăsat așteptate. În Parcul Central s-a organizat un atelier de modejaj în lut. De asemenea, călărăşenii au putut vizita expoziția de artă culinară cu preparate din pește, realizate de către elevii Colegiului „Ştefan Bănulescu” din Călăraşi. Liceenii au gătit şi au oferit călărăşenilor prezenţi la eveniment 200 de porţii de plachie şi saramură. Pentru acest lucru, elevii au fost premiaţi cu tricouri, şepci, diplome, seturi de pictură şi ustensile pentru gătit.

Elevii și profesorii din cadrul Palatului Copiilor Călărași au participat la un program artistic și activități de modelare în lut. Toţi copiii prezenţi la concursuri au fost premiaţi şi au primit diplome de participare.

 

Concurs de canotcă, organizat de Asociația Mila 23 a maestrului Ivan Patzaichin

 

După premierea câștigătorilor, activitățile au continuat alături de Asociația Mila 23 a maestrului Ivan Patzaichin, concursul de canotcă 10+1 fiind atracția zilei. La Călăraşi au fost aduse trei canotci: Sfântul Gheorghe, Sulina şi Chilia. Concursul de canotcă a fost momentul cel mai aşteptat de către călărăşenii prezenţi la eveniment. Şi în acest an, maestrul Ivan Patzaichin a fost prezent printre călărășeni pentru a organiza tradiționalul „minifestival de vâsle pe apă”. Competiţia a fost organizată în parteneriat cu Asociația Milla 23 – Ivan Patzaichin. Întrecerea de vâslit s-a desfășurat şi cu cele trei canotci puse la dispoziție de Asociație. În concursul de vâslit s-au înscris 16 echipaje, fiecare echipaj fiind alcătuit din 10+1 membri. La finele competiţiei, clasamentul a fost următorul: Locul I – Speranţa Coniac Canoe, Locul II – Pionierii şi Locul III – Sănătatea.

 

Borș de pește, oferit gratuit de Primăria Călăraşi

 

Evenimentul s-a încheiat cu servirea în mod gratuit a călărășenilor prezenţi la eveniment cu tradiționalul borș de pește, pregătit de Cantina de Ajutor Social din subordinea Primăriei Municipiului Călărași. Cu această ocazie, Cantina de Ajutor Social a pregătit o mie de porţii pentru participanţi.