Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Călăraşi a organizat ieri, 3 aprilie, o serie de activităţi prilejuite de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române. Printre acestea s-a numărat şi un exerciţiu demonstrativ, desfăşurat pe platoul din faţa Prefecturii Călăraşi. Exerciţiul a atras atenţia atât participanţilor, cât şi oamenilor care treceau prin zonă.

 

 

Jandarmeria Română a sărbătorit ieri, 3 aprilie, 168 de ani de când a fost semnată „Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.

Cu această ocazie, IJJ Călăraşi a organizat o serie de activităţi, la care au participat autorităţi publice locale, parlamentari, şefi ai structurilor şi unităţilor cu care Jandarmeria Călăraşi cooperează pentru îndeplinirea misiunilor specifice şi efective ale unităţii, precum şi alte persoane care au dorit să ia parte la manifestări.

În prima parte a programului activităţilor a avut loc o şedinţă festivă, la sala de spectacole „Barbu Ştirbei”, la care au participat prefectul judeţului, George Iacob, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, senatoarea PSD Roxana Natalia Paţurcă, deputatul PNL Cătălin Predoiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Marian Dinulescu, precum şi şefii din cadrul structurilor şi unităţilor cu care Jandarmeria Călăraşi cooperează. În cadrul şedinţei au avut loc avansări în grad şi au fost înmânate plachete aniversare de către inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi, locotenent colonel Ionel Marcu.

De altfel, pe platoul din faţa Prefecturii Călăraşi, a fost amenajat un stand expoziţional cu armamentul şi tehnica din dotarea jandarmilor ce i-au atras cel mai mult pe copii. Totodată, jandarmii călărăşeni au desfăşurat şi un exerciţiu demonstrativ.

„În calitate de primar al municipiului Călărași, am onoarea de a transmite cele mai calde felicitări, precum şi succese depline în nobila şi dificila misiune pe care o aveţi, stimaţi jandarmi călărășeni. Colaborarea Primăriei Municipiului Călărași cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași a fost ireproșabilă, iar cu acest prilej reafirm sprijinul meu necondiționat și vă felicit încă o dată pentru realizările dumneavoastră, dorindu-vă să aveți, în continuare, împliniri în profesiunea pe care aţi îmbrăţişat-o”, a menţionat Daniel Ștefan Drăgulin, primarul municipiului Călărași.