Conducerea Partidului Social Democrat de la nivel naţional s-a întâlnit miercuri, 2 septembrie, în județul Călărași cu membri din județ pentru a ține o ședință și pentru a răspunde la unele dintre întrebările care au apărut în ultima perioadă. Vasile Iliuță i-a avut invitați la Ivănești pe Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și multe nume cunoscute din Organizațiile Municipală şi Judeţeană ale PSD Călărași, dar și din alte localități.

Aceștia au răspuns presei la întrebări despre moțiunea de cenzură depusă de PSD, care nu a putut fi votată luni din cauza neîntrunirii cvorumului, despre eliminările din partid ale celor care nu s-au prezentat la votul moțiunii și despre conducerea Organizația Judeţeană a PSD Călăraşi.

Marcel Ciolacu a declarat, în cadrul conferinței, că nu a avut nicio înțelegere cu Ludovic Orban pentru a nu se vota moțiunea de cenzură și că parlamentarii care au lipsit de la vot sunt „oamenii lui Dragnea”. Acesta a catalogat gestul fostei senatoare Roxana Pațurcă de a nu participa la votul moțiunii ca fiind unul „urât” și a spus că nu crede în familii în care fiecare membru face parte dintr-un alt partid.

„Cred că în Organizația Călărași cine a avut de plecat, a plecat, cine a avut de venit, a venit. Pe cine am avut noi să ajutăm să plece, a plecat. Sunt ferm convins că la Călărași vom câștiga Consiliul Județean, am văzut o echipă solidă, o echipă sudată și, chiar dacă unii se dau drept mari câștigători în acest moment, pe 27 septembrie vor avea mari surprize. Nu cred în familii cu soțul într-un partid, soția în alt partid, copilul în alt partid. Sunt improvizații în politică și, la un moment dat, ele ajung la această finalitate. N-am crezut niciodată și nu am să cred nici de acum încolo. Le urez succes. Urât gestul, mai ales pentru o doamnă”, a afirmat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Nicio formațiune politică nu avea interesul ca moțiunea să treacă. De ce a trebuit s-o depunem, ca să vă demonstrăm dumneavoastră că facem un blat? Nu mai bine mă întâlneam cu domnul Orban și ne înțelegeam să nu depunem moțiune? Ăsta este atributul opoziției (n.r. – de a depune moțiuni de cenzură). Au fost 226 prezenți, au lipsit cinci, un parlamentar – doamna Carmen Dan – era motivată medical, patru parlamentari, evident, au fost cumpărați, convinși. Este cel mai rău semn pentru Români, că (n.r. – PNL) au rămas în continuare la guvernare. Noi ne-am făcut datoria și asta este! Culmea știți care este? Moțiunea nu a trecut cu oamenii lui Dragnea, mult huliții oameni ai lui Dragnea, ăia care trei ani și jumătate ni s-a spus că-s infractori, că iau banii oamenilor, că schimbă legile. Uitați-vă la neafiliați și la cei care au plecat și veți descoperi tocmai acele persoane! Trebuia să își dea singuri demisia, nu să aștepte decizia după un astfel de gest!”, a continuat președintele PSD.

În cadrul aceleiași conferințe, Paul Stănescu, secretar general al partidului și președinte interimar al Organizației Județene a PSD Călărași a precizat că alegerile pentru funcția de președinte al Partidului Social Democrat Călărași vor avea loc după alegerile locale, în cel mai scurt timp.

„Mi-am dorit și îmi doresc foarte mult ca Organizația Călărași să câștige atât la Consiliul Județean, cât și la Primăria Municipiului Călărași!”, a spus acesta.

Paul Stănescu a mai declarat și că Marcel Ciolacu va reveni la Călărași pe 28 septembrie, a doua zi după alegerile locale. De asemenea, secretarul general al partidului spune că „a simțit” că membrii recent eliminați din partid „sunt liberali”.