Salariatele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călărași au primit în dar, pe 1 martie, mărțișoare – simboluri ale primăverii, speranței și norocului – care au fost lucrate manual și oferite de către copiii Complexului de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie (CSSCF) SERA Călărași și de reprezentanţii Serviciului de Dezvoltare a Deprinderilor de Viață Independentă Călărași.

Copiii au fost, la rândul lor, răsplătiți cu mărțișoare „dulci” de către doamnele al căror suflet a fost bucurat de gestul făcut de cei mici. Totodată, copiii instituționalizați de la Complexul de Servicii Făurei s-au pregătit de venirea primăverii realizând, cu dăruire și bucurie, mărțișoare și felicitări.

Cei mari și cei mici au transmis gândul lor bun și urarea: „O primăvară frumoasă, plină de satisfacții personale și profesionale! La mulți ani, tuturor doamnelor și domnișoarelor!”.

Mai mult decât atât, vineri, 2 martie, copiii instituționalizați în cadrul CSSCF SERA, din cadrul DGASPC Călărași, au susținut un moment artistic de poezie, muzică și dans, care i-a emoționat și încântat pe cei prezenți.

Copiii talentați au pregătit, de asemenea, o frumoasă expoziție de mărțișoare și lucrări practice, confecționate manual, cu ocazia Zilei de 8 Martie – Ziua Femeii.  Alături de copii și de educatoarele care i-au pregătit au fost: directoarea executivă adjunctă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călărași, Lavinia Grosu, directoarea economică Niculina Chivulescu, vicepreședintele Consiliului Județean, Marian Dinulescu, șeful Complexului de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie SERA, Ionuț Pătru, precum și câțiva părinți ai copiilor instituționalizați, care, la finalul spectacolului, au intrat în horă alături de cei mici.