La propunerea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat HG pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea MS.

Conform actului normativ, se prelungește încă șase luni măsura de suplimentare a numărului de 2.000 posturi pentru personal contractual necesar în cadrul direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București și serviciilor de ambulanţă și Serviciul de ambulanță București – Ilfov.

Măsura este necesară având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice determinată de creșterea semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul României, care duce și la suplimentarea atribuțiilor personalului medical din cadrul direcțiilor de sănătate publică și serviciilor de ambulanță în această perioadă.

Astfel, începând cu data de 12 octombrie 2020, pe o perioadă de şase luni, numărul maxim de posturi din directiile de sănătate publică și serviciile de ambulanță se suplimentează cu 2.000 de posturi, din care: 1.000 de posturi pentru direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti; 1.000 de posturi pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.