Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) precizează că 99,95% din cuantumul plăților realizate în perioada stării de urgență, pentru măsurile de sprijin destinate angajaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice SARS-CoV-2, au fost plăți conforme.

Referitor la activitatea ANOFM, raportul Curții de Conturi „Gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență”, realizat la solicitarea Parlamentului României, prevede că: „s-a desfășurat în condiții de respectare a atribuțiilor legale, asigurându-se continuitatea, deși sarcinile specifice suplimentare au dublat volumul de lucru și au fost puse în aplicare fără o suplimentare a personalului existent, printr-o angajare totală a întregului personal, prin ore suplimentare, inclusiv în perioada sărbătorilor legale și prin optimizarea fluxurilor  și procedurilor de lucru”.

Având în vedere concluzia raportului Curții de Conturi, potrivit căreia 99,95% din cuantumul plăților realizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru măsurile de sprijin stabilite de guvern în perioada stării de urgență, respectiv pentru plata șomajului tehnic în condițiile articolul XI din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 30/2020 și pentru plata indemnizației pentru zile libere acordate părinților în condițiile Legii nr. 19/2020, ANOFM precizează că întreg procesul s-a desfășurat într-o manieră rapidă și eficientă, mulțumind pe această cale angajaților și partenerilor săi instituționali, pentru implicarea și colaborarea din ultimele luni.