În zilele de 26 şi 27 mai, la Gravelines, în Franța, s-au desfăşurat Campionatele Europene de canotaj pentru juniori I. Competiţia a fost una de mare importanţă, la aceasta fiind înscrişi 42 de sportivi, din care 21 de băieţi şi 21 de fete, în zece probe, cinci la masculin şi cinci la feminin. Din acest lot au făcut parte şi şapte canotori ai Clubului Sportiv Municipal (CSM) Călăraşi. Aceştia s-au întors acasă cu medalii de aur, argint şi bronz.

Canotorii din Călăraşi au concurat în următoarele echipaje: dublu vâsle – Delia Clapon; patru vâsle – Gabriela Paraschiv;  8+1 rame – Iuliana Timoc; patru rame – Cristina Druga; 8+1 masculin – Robert Boboc, Valentin Munteanu, Ştefan Cristian Sandu.

Potrivit antrenorului secţiei de canotaj a CSM Călăraşi, Daniel Bănăţeanu, cu zece echipaje aliniate la startul competiţiei, România a cucerit şapte medalii. Dintre acestea, CSM Călăraşi a adus acasă trei medalii, astfel: o medalie de aur, cucerită de sportiva Cristina Druga în barca de patru rame (4-) feminin; o medalie de argint, câştigată de Iuliana Timoc în barca de opt plus unu (8+) feminin; o medalie de bronz, obţinută de Gabriela Paraschiv, în barca de patru vâsle (4x) feminin.

Echipajul masculin de opt plus unu (8+) format din canotorii Cristian Ștefan Sandu, Robert Boboc și Valentin Munteanu s-a clasat pe locul şase. Echipajul de dublu vâsle (2x) feminin s-a clasat pe locul şapte.

Antrenorii care i-au pregătit pe canotori sunt Daniel Bănăţeanu, Eugen Suciu şi Mădălina Buzdugan.