În cadrul şedinţei din data de 21 aprilie 2018 a Consiliului Judeţean al Uniunii Judeţene Sanitas Călăraşi, ce reuneşte angajaţi din sănătate şi asistenţă socială s-a discutat şi hotărât participarea la mitingul din 26 aprilie de la Bucureşti.
Principalele nemulţumiri sunt: existenţa plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, în privinţa încadrării în suma aferentă pentru sporuri, ceea ce duce la imposibilitatea aplicării corecte a Regulamentului de sporuri; creşterile salariale acordate doar medicilor şi asistenţilor medicali, ceea ce duce la discriminare, frustare şi dezbinare în sistemul de sănătate şi asistenţă socială.

Premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătății, Sorin Pintea, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, au discutat cu managerii spitalelor pe tema salarizării din sistemul de sănătate și a modalității de aplicare a sporurilor.

Managerii care au intervenit în cadrul întâlnirii au apreciat că noua legislație privind salarizarea în sănătate a determinat majorări salariale consistente, îndeosebi pentru medici. Însă, au semnalat că sunt și cazuri punctuale în care veniturile unor angajați din sistem, aferente lunii martie 2018 au scăzut în raport cu venitul încasat pentru  februarie 2018. De asemenea, au fost semnalate unele diferențe în ceea ce privește veniturile medicilor, ca urmare a aplicării regulamentului de sporuri, în funcție de ordonatorul principal de credite de care aparține spitalul în care lucrează, respectiv Ministerul Sănătății, Consiliul Județean sau Consiliul Local.

Ca urmare a consultărilor cu cei aproximativ 350 de manageri de spitale, premierul Viorica Dăncilă a stabilit formarea unui grup de lucru din care să facă parte reprezentanți ai Executivului și manageri ai unor spitale din subordinea Ministerului Sănătății, ai consiliilor locale și județene, precum și ai spitalelor monospecializate. Acest grup de lucru va analiza problemele semnalate de manageri și va propune soluții de răspuns. Până la identificarea soluţiilor, sindicaliştii din Sănătate continuă acţiunile de protest.