Meteorologii au emis Cod Portocaliu, valabil de astăzi până sâmbătă, în judeţele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București

Meteorologii au emis un nou Cod Portocaliu valabil de astăzi, de la ora 13:00, până sâmbătă, la ora 14:00.

În județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și municipiul București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 de litri pe metru pătrat.

 

Recomandările Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru populație

 

Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luați măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere.

În cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile prin apă şi nu vă apropiați de malurile acestora. În situaţia manifestării vântului puternic, rămâneți în spaţii închise care să vă asigure protecţia şi evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.

Mai multe informaţii despre modul de comportare în cazul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin accesarea portalului Fii pregătit (fiipregatit.ro/ghid/furtuna/ și fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/) sau prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.