Direcţia de Sănătate Publică din Călăraşi informează cetăţenii că la data prezentă, la nivelul județului nostru nu există niciun caz confirmat COVID-19, nu există persoane suspecte pentru care probele sunt în lucru.

În cadrul măsurilor de limitare a extinderii infecției cu noul coronavirus izolarea la domiciliu și carantinarea (izolarea în locații stabilite de autorități), este luată față de persoane clinic sănătoase, dar întoarse în țară din zone cu transmitere comunitară a infecției, decizia de izolare la domiciliu sau carantinare pentru o perioadă de 14 zile fiind luată conform procedurilor aprobate prin hotărâri ale Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Miercuri, 11 martie 2020, pentru prima dată de la începerea aplicării la nivel național a măsurilor de gestionare a infecției cu noul coronavirus, a fost necesară izolarea în locații stabilite de autorități a 16 persoane pe teritoriul județului Călărași. Persoanele izolate vor fi monitorizate privind starea clinică, vor fi investigate cu laboratorul conform metodologiei, vor fi supravegheate de organele abilitate, astfel încât să nu existe riscul nerespectării măsurilor impuse.

Direcţia de Sănătate Publică din Călăraşi solicită tuturor, inclusiv mass-mediei, să sprijine eforturile autorităților în gestionarea situației prin informarea corectă a populației privind măsurile de prevenire a infecției cu noul coronavirus, prin verificarea informațiilor „pe surse” și evitarea publicării de informații eronate în scopul creșterii ratingului.