Mii de călărăşeni au sărbătorit trecerea dintre ani pe platoul de la kilometrul 0 al municipiului reşedinţă de judeţ. Anul acesta, Primăria Municipiului Călărași a invitat călărășenii să petreacă Revelionul 2018 în aer liber, în centrul orașului.

În încheierea evenimentelor destinate sărbătorilor de iarnă, ediția 2017, primăria a oferit călărășenilor, pe platoul din faţa Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie (CJCC), un spectacol de aproximativ două ore (între orele 23:00 și 01:00) cu un DJ, lasere și mașini de fum. Spectacolul a fost oferit de societatea Proiecţii pe apă S.R.L., din Târgu Jiu. La miezul nopţii cei prezenţi pe platoul de la kilometrul 0 au putut să asiste la un spectaculos foc de artificii şi au ciocnit un pahar de şampanie pentru a întâmpina anul 2018.

Peste 400 de poliţişti, la datorie, de Anul Nou

În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, în județul Călărași, peste 400 de polițiști au fost la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine și siguranță publică. Polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar fi putut afecta liniștea cetățenilor. Din totalul polițiștilor angrenați suplimentar, 327 au fost polițiști de ordine publică, aproape 80 de la rutieră, iar restul, de la celelalte structuri, respectiv transporturi, investigații criminale, investigarea criminalității economice, precum şi luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase. De asemenea, polițiștii au monitorizat traficul rutier, pe toate drumurile naționale, județene și autostrăzi, pentru fluidizarea circulației și prevenirea evenimentelor rutiere.