Mii de călărășeni au participat weekendul trecut la manifestările pregătite de Primăria Municipiului Călărași pentru sărbătorirea a 422 de ani de atestare documentară a urbei noastre. Deschiderea oficială a evenimentului Zilele Municipiului a avut loc în foaierul Casei de Cultură “Barbu Știrbei”, sâmbătă, 23 septembrie, la ora 10:00. În foaier a fost prezentată o galerie a primarilor post-decembriști ai municipiului Călărași. Astfel au fost prezentate fotografii cu primarii: Dănuţ Mâţu, Liviu Vârtejeanu, Dumitru Radu Savu, Nicolae Dragu, Mirel Ţuţuianu şi Daniel Ştefan Drăgulin. În foaierul Casei de Cultură, Ana Maria Ilie a încântat auditoriul cu o interpretare la pianină.

Evenimentul a continuat în sala de spectacole, cu proiecția filmului câștigător al concursului “Călărași/Acasă”, conferirea de titluri de cetățean de onoare și cu acordarea unor diplome de onoare tuturor primarilor în funcție din județul nostru și foștilor primari și viceprimari ai municipiului Călărași aflați în viață, urmate de un concert de muzică clasică oferit de Duo Stoica. Răzvan Friedmann Stoica și Andreea Friedmann Stoica sunt frați și muzicieni, care împart aceeași pasiune. Răzvan a oferit un moment emoționant pe acordurile uneia dintre cele mai celebre viori din lume, vioara Stradivarius, acompaniat de sora lui, Andreea, la pian.

 

Delegaţii străine, prezente la eveniment

 

Duminică, 24 septembrie a.c., primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, a discutat, în biroul său, cu delegațiile străine care au fost prezente în aceste zile de sărbătoare. Orașul Călărași și raionul Călărași, din Republica Moldova, dar și localitățile Silistra și Razgrad, din Bulgaria, au răspuns pozitiv invitației Primăriei Municipiului Călărași. Oaspeții au fost interesați de procesul administrativ, dar și de proiectele ce pot fi realizate împreună. Întâlnirea s-a bucurat și de prezența Excelenței Sale, ambasadorul Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich.

 

Statui vivante și în levitație, în Piata Prefecturii

 

Duminică, până la ora 19:30, călărășenii au putut admira, pe platoul din Piata Prefecturii, statuile vivante și în levitație ale companiei de teatru Famous Art.
Parada motocicliştilor

 

Prima parte a celei de-a doua zile de sărbătoare a municipiului Călăraşi a avut mai multe coordonate: concurs de table, premii şi surprize pentru copii, demonstraţii de box feminin, ergometru şi culturism, paradă de motociclişti, teatru de marionete. De asemenea, sportivii merituoşi ai Călăraşiului au fost premiaţi de Primăria Municipiului Călăraşi.

 

Intrare gratuită la Grădina Zoologică

 

Weekendul trecut, vizitatorii au avut acces gratuit la Grădina Zoologică din municipiul Călăraşi. Timp de două zile, copii au putut vizita animalele acolo.

 

45 de cupluri au sărbătorit Nunta de Aur

 

Nunta de Aur a celor 45 de cupluri din Călărași, care anul acesta sărbătoresc 50 de ani de căsătorie, a avut loc la Restaurantul Hestia. Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, a oficiat civil acest eveniment, iar protoiereul Ilie Ramon Eugen a săvârşit o slujbă religioasă. Nașii celor 45 de cupluri au fost Mărgărit și Valentina Sârbu.
Trupa Voltaj, pe scena călărăşeană

 

Concertul formaţiei Voltaj a scos din case mii de călărăşeni. Atmosfera a fost incendiară. Zilele Municipiului Călăraşi s-au încheiat cu spectacolul “Regatul de foc”, susţinut de compania de teatru Famous Art.