Săptămâna trecută, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) a lansat etapa de preînscriere în programul de finanțare „Electric UP”, accesând platforma digitală granturi.imm.gov.ro

Cei interesați își pot crea cont, pentru a fi pregătiți când se lansează, oficial, etapa de înscriere.

Totodată, MEEMA reaminteşte că pașii privind participarea în program sunt detaliați în ghidul „Electric UP”. Persoanele interesate sunt invitate să urmărească actualizarea informațiilor: http://energie.gov.ro/ElectricUp/.

De asemenea, zilele trecute, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a finalizat ghidul pentru programul „Electric UP”.

Programul „Electric UP” este destinat şi companiilor din sectorul Horeca, ce primesc finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice sau stații de încărcare a mașinilor electrice.

MEEMA alocă o finanțare nerambursabilă de până la 100.000 de euro, firmele putând consulta până atunci proiectul ghidului de finanțare pentru instalarea sistemelor de fotovoltaice.

Cheltuielile ce pot fi decontate prin acest program sunt: achiziția de panouri fotovoltaice cu putere minim 27 kWp și maxim 100 kWp; stații de încărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice.